Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Filmklub

APR
21

Filmklub


Dato Torsdag d. 21. april 2022, Kl. 18:30 til kl. 22:00
Sted Konfirmandstuen, Vorningvej 72, 8830 Tjele
Filmklub

Filmklubben "DE TRE SOGNE" ser "Ditte Menneskebarn"

Som optakt til sognerejsen til København, hvor der blandt andet indgår et besøg i studierne på Nordisk Film, ser vi Ditte Menneskebarn, og efter filmen runder vi af med et kort oplæg ved sognepræst Anders Ellebæk og pianist, Camilla Hyttel. Ditte Menneskebarn er Astrid og Bjarne Henning-Jensens filmatisering af de to første bøger i Martin Andersen Nexøs socialrealistiske romanserie fra 1917-21 om kvinders vilkår blandt den fattige, danske landarbejderbefolkning.

 Ditte er en ejegod pige, der er født i fattigdom. Hun kommer i pleje hos sine bedsteforældre, da hendes far dør, og moderen må give hende fra sig. Da moderen gifter sig igen, vender Ditte tilbage til barndomshjemmet, hvor hun får et godt forhold til sin nye, rare stedfar, kræmmeren Lars-Peter. Kort tid efter hjemkomsten må hun udfylde pladsen som husmor for Lars-Peter og sine tre halvsøskende, da moderen bliver dømt og fængslet. Som ung pige i konfirmationsalderen kommer Ditte i huset på en nærliggende gård, hvor gårdejerens søn holdes under tøflen af sin dominerende mor. Han forelsker sig i Ditte, og snart får deres forhold alvorlige følger. 
Filmklubbens aftener foregår altid i præstegårdens konfirmandstue i Vorning. Medlemsprisen er 20 kr.  for en sæson, og ved ankomsten til en filmaften betales 30 kr. til kaffe og forfriskninger.