Grønningen

Afd. E Urne- og kisteplæne samt børnefællesgrav

Historie Vorning grønning
Vorning grønning ligger i et smukt engområde. Tidligere var området benyttet til fællesgræsning for både gårdmændene i Hvidding og i Vorning.

Urne og kistefællesgrav med plade i græs
Afd. E.1. og E.3

Gravstedet er beliggende i en græsplæne uden adskillelse mellem gravstenene. I hvert gravsted er der plads til to urner eller to kister. Pårørende kan sætte buketter på gravstedet i kirkegårdens vaser. På selve gravstedet kan der sættes lys, en krans til jul eller lign. Der må ikke plantes i gravstedet.
Graveren står for pasning af gravstedet, og der skal tegnes legataftale for 10 år eller
Pære- og æbletræer i anlæg.

Børnefællesgrav
Afd. E.4 nr.7 – 9

Historie om børnefællesgraven ”Sommerfuglehaven”
I forbindelse med gravning af en ny grav på Vorning kirkegård i 1970`erne fandt man i graven af flere lig af spædbørn tæt ved et gammelt træ. Mundtlige overleveringer fortæller at det var døde spædbørn fra de to fødselsstiftelser i Vorning sogn, der tilbød ”diskret ophold”.
Guds fred med de døde.

Sommerfuglens symbolik
Sommerfuglen er et symbol, der er anvendt i kristen kunst siden oldkirke-tiden. Sommerfuglen er et billede på det kristne opstandelseshåb. Sommerfuglen har tre stadier: larve (liv), puppe (død) og sommerfugl (opstandelse). Som sommerfuglen breder sine vinger ud, tager Kristus sin menighed under sine vinger, levende og døde.  Betegnelsen, ”Sommerfuglebørn” bruges ofte i dag som symbol på døde spædbørn.

Erhvervelse af grav i Sommerfuglehaven
Der er mulighed for at erhverve gravplads i anlægget. Legataftale samt mulighed for tilkøb af forårs- og sommerblomster samt granpyntning.

Mindesten for døde spædbørn. Gravstederne er beliggende i et staudebed uden adskillelse mellem gravstenene. Beplantning med stauder bl.a. lavendler og Jakobstige samt sommerfuglebuske.

Læs om personerne . Se Gravstene i Grønningen